Zeleninové kari s ryžou (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Basmati ryža - 75 g
Cibuľa – 1 stredná (50 g )
Mrkva – 1 stredná (cca 100 až 150 g)
Cesnak – 2 strúčiky
Karfiol – 100 g
Kokosové mlieko – 165 - 200 ml
Čerstvý špenát - 50 g
Limetková šťava
Základné potraviny
slnečnicový olej
soľ
olivový olej
karí
čili alebo štipľavá paprika
čierne korenie
Postup prípravy
1. Dáme si zohriať rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Do zohriateho hrnca nalejeme trochu slnečnicového (repkového) oleja, nasypeme ryžu a osolíme. Dáme si zovrieť vodu (množstvo podľa veľkosti hrnca v ktorom pražíme ryžu). Pražíme za občasného miešania na miernom ohni do sklovita
3. Očistíme a nakrájame na drobno cibuľu a cesnak, na hranolky mrkvu
4. Ryžu v hrnci zalejeme vriacou vodou 1 cm nad jej okraj a zakrytú dáme do rozohriatej rúry na cca 20 min
5. Na panvici zohrejeme olivový olej, dáme do nej cibuľu s mrkvou a pražíme s miešaním na miernom ohni, posolíme zmes
6. Rozdrobíme si karfiol na drobné ružičky a surový ho dáme do panvice, premiešame a restujeme ďalej (ak treba pridáme olivový olej)
7. Do panvice pridáme cesnak a restujeme zeleninu do zmäknutia
8. Opláchneme si varený cícer a pridáme ho do panvice, ochutíme karí korením a štipľavou paprikou (alebo čili) a pražíme ešte chvíľu
9. Pridáme kokosové mlieko, celé premiešame a chvíľku varíme a dochutíme limetkovou šťavou
10. Zmes ochutnáme a dochutíme soľou a čiernym korením a pridáme umyté a osušené špenátové listy. Premiešame a odstavíme z ohňa
11. Ryžu vyberieme z rúry, a pokiaľ je už hotová servírujeme
Kategória: | 1. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |