Zeleninové karí s Basmati ryžou (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 80 – 100 g
Petržlen – 80 - 100 g
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Brokolica – cca 100 g
Paradajkový pretlak – 70 g
Kokosové mlieko – 200 g
Maslo – 15 g
Citrón – ½ ks
Základné potraviny
soľ
olivový olej
ryža Basmati – 80 g (ak zostala z predchádzajúceho varenia)
karí
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Dáme si nahrievať rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Dáme variť vodu so soľou na blanšírovanie zeleniny
3. Očistíme si cibuľu, cesnak
4. Pripravíme si Basmati ryžu, dáme ju do hrnca restovať na olej, posolíme ju a keď je sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme a dáme do predohriatej rúry na 20 min
5. Očistíme si mrkvu, petržlen a umyjeme ich a nakrájame na hranolčeky, dáme ich variť do osolenej vody
6. Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a asi po 3 – 4 minútach pridáme k mrkve a petržlenu blanšírovať (ďalšie 3 minúty)
7. Rozohrejeme si panvicu s olivovým olejom
8. Zeleninu vyberieme do misky (vodu nevylievame)
9. Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme na panvicu restovať – občas miešame ,
10. Cesnak roztlačíme a nasekáme nadrobno a pridáme k cibuli, okoreníme karí korením
11. Do panvice dáme paradajkový pretlak a restujeme ho počas miešania
12. Prilejem kokosové mlieko a podlievame vodou zo zeleniny, zmiernime teplotu a miešame dohladka.
13. Osolíme a okoreníme omáčku čiernym korením a čili, pridáme šťavu z ½ citrónu a vložíme do omáčky pripravenú zeleninu, prikryjeme na miernom ohni.
14. Nasekáme si koriander
15. Do zeleniny pridáme nasekaný koriander a maslo, premiešame kým sa maslo nerozpustí
16. Servírujeme posypané koriandrovými lístkami
Kategória: | 5. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |