Zeleninová quinoa (1. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Baklažán - ½ ks
Žltá paprika – 1/3 ks
Červená paprika – 1/3 ks
Cesnak – 2 strúčiky
Jarná cibuľka – 1 ks
Šampiňóny – 120 g
Špenátové listy – 70 g
Bazalka čerstvá
Maslo – 10 g
Základné potraviny
Quinoa - 20 g (zostala z predchádzajúceho varenia)
Soľ
olivový olej
čierne korenie
čili korenie
Postup prípravy
1. Quinou si namočíme na 5 min do vody. Dáme si variť vodu na varenie quinoi, osolíme ju
2. Polovicu baklažánu si očistíme a nakrájame na menšie kocky. Dáme do misky, osolíme a premiešame. Necháme odstáť (vypotiť) 5 min.
3. Dáme do vriacej vody variť quinou na cca 15 min.
4. Dáme si zohriať panvicu
5. Umyjeme si žltú a červenú papriku a z každej jednu tretinu nakrájame na kocky
6. Na zohriatu panvicu dáme olivový olej a restovať nakrájanú papriku
7. Očistíme si 2 strúčiky cesnaku, rozpučíme ho a nakrájame na drobno
8. Vypotený baklažán prelejeme vodou a osušíme, a pridáme k paprike. Zmes jemne osolíme a okoreníme čiernym korením. V prípade potreby doplníme olej.
9. Šampiňóny umyjeme a očistíme, nakrájame ich na menšie časti Pridáme ich do zmesi a restujeme ďalej
10. Umyjeme a očistíme jednu jarnú cibuľku a nakrájame na kúsky podobné paprike
11. Pokrájame si bazalku
12. K zmesi pridáme cesnak, cibuľku a dochutíme s čili. Nemiešame sprudka ale stále restujeme
13. Uvarenú quinou zlejeme a pridáme k zmesi
14. Pridáme umyté špenátové listy, pripravenú bazalku a na zjemnenie maslo, ktoré necháme pri premiešaní jemne rozpustiť. Zložíme z ohňa.
15. Ochutnáme a dochutíme podľa vlastnej potreby soľou alebo čiernym korením a servírujeme
Kategória: | 3. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |