Zapekaná zelenina so syrom Encián (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Batat – 150 g
Cuketa – 150 g
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Paradajka – 50 g
Zázvor – 5 g
Encián – 1 ks
Bazalka čerstvá
Petržlenová vňať
Základné potraviny
olivový olej
soľ
oregano
fenikel
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Dáme si zohriať panvicu
2. Očistíme, umyjeme a na kolieska nakrájame batat
3. Umyjeme a na krúžky nakrájame cuketu
4. Na zohriatu panvicu dáme olivový olej
5. Umyjeme a nakrájame na kolieska paradaju
6. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame cesnak na tenšie mesiačiky a cesnak na plátky
7. Zázvor nakrájame nadrobno
8. Do panvice opečieme z oboch strán cukinu aj batat (do zmäknutia), osolíme a okoreníme ich a po opečení ich vyberieme na zapekací plech vystlaný papierom na pečenie.
9. Ďalej na panvici trochu opražíme aj cibuľu, cesnak a zázvor a pridáme ich na plech. Zeleninu rovnomerne rozmiestnime po plechu a navrch naukladáme na plátky nakrájanú surovú paradajku.
10. Dáme si nahrievať rúru na 250 °C, horný gril
11. Povrch zeleniny na plechu posolíme a ochutíme: oreganom, feniklom, čiernym korením a čili
12. Navrch naukladáme na plátky nakrájaný Encián
13. Dáme zapiecť pod gril na 5 až 7 minút (podľa grilu – strážime)
14. Môžeme servírovať priamo na papieri na pečenie pokvapkané olivovým olejom a posypané čerstvými bylinkami
Kategória: | 4. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
suroviny: | mlieko a produkty, zelenina |
Položka bola vypredaná… |