Zapečený karfiol s fazuľou a balkánskym syrom (6. deň)
Link na video TU
6. deň – Zapečený karfiol s fazuľou a balkánskym syrom
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Karfiol – ¼ hlávky
Mrkva – cca 60 g
Šalotka – cca 25 g
Konzerva bielej fazule – 1/3 konzervy
Balkánsky syr – zvyšok (100 g)
Sladká smotana – 150 ml
Srdiečkový šalát – cca 3 listy
Medvedí cesnak
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
Postup prípravy
1. Na šporák si dáme hrniec so sladkou smotanou a privedieme k varu.
2. Karfiol si pokrájame na cca 0,5 cm plátky. Vložíme do horúcej smotany, osolíme pridáme čierne korenie a zakryté asi 3 min varíme do zmäknutia.
3. Mrkvu očistíme, nakrájame na úzke pásiky a pridáme ku karfiolu počas varenia.
4. Rúru predhrejeme na gril
5. Očistenú šalotku nakrájame na kolieska.
6. Fazuľu z chladničky primiešam k zmesi karfiolu.
7. Plech vyložíme papierom na pečenie a vysypeme zmes karfiolu, mrkvy a fazule.
8. Povrch posypeme balkánskym syrom a nakrájanou šalotkou.
9. Dáme do rúry približne na 5 minút. Sledujeme, kým nie je povrch syru do zlata.
10. Na tanier si dáme šalát, zmes z plechu, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nasekaným medvedím cesnakom.
11. Servírujeme.
Kategória: | 10. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |