Zapečené huby so syrom (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Zapečené huby so syrom (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Šampiňóny – 100 g
Cesnak – 1 strúčik
Jarná cibuľka – 1 ks
Maslo – 15 g
Sherry paradajky 30 g
Mäkký syr na šalát – 150 g
Tvrdý syr na strúhanie –100 g
Kyslá smotana – 100 ml

Šalát:
Miešaný listový šalát – 50 g
Sherry paradajky 80 g
Pažítka
Mäkký syr na šalát –50 g

Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
oregano
čili
vínny ocot
papier na pečenie

Postup prípravy
1. Huby očistíme, umyjeme a osušíme, odstránime stonky.
2. Zapneme si rúru na gril
3. Dáme si zohrievať panvicu
4. Očistíme si cesnak a jarnú cibuľku. Nasekáme ich na drobno. Aj stonky z hríbov nasekám na drobno.
5. Na panvicu dám olivový olej a všetko nasekané dám do panvice. Ochutím soľou, čiernym korením, oreganom a čili. Jemne restujeme
6. Pripravíme si zapekací plech s papierom na pečenie a naň dáme hlavičky zo šampiňónov
7. Do panvice pridáme maslo
8. Umyjeme, osušíme a nakrájame si sherry paradajky a pridáme do panvice. Chvíľku restujeme a panvicu odstavíme z ohňa.
9. Do misky dáme jemný syr na šalát, na jemno nastrúhaný syr, nakrájanú pažítku a dobre premiešame
10. Huby naplníme zmesou a na vrch dáme za lyžicu zmesi premiešaného syru. Dobre pritlačíme.
11. Huby pokvapkáme olivovým olejom, rúru prepneme na horné a dolné pečenie na 220 stupňov a dáme plech do rúry.
12. Po 10 minútach zvýšime teplotu v rúre na 230 stupňov
13. Miešaný šalát dáme do misky, opláchneme a osušíme sherry paradajky. Nasekáme ich a pridáme k šalátu.
14. Nasekáme pažítku a pridáme k šalátu a ochutíme soľou, čiernym korením, olivovým olejom a vínnym octom
15. Hríby vyberieme z rúry (po cca 20 minútach)
16. Môžeme servírovať poliate kyslou smotanou

Kategória: 8. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: pečenie
suroviny: huby
Položka bola vypredaná…