Zapečené cestoviny (7. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Zapečené cestoviny (7. deň)

7. deň – Zapečené cestoviny

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Zemiaky – cca 180 g
Paradajka – 1 ks (cca 80 g)
Cesnak – 2 strúčiky
Špenát – zvyšok (20 g)
Čili paprička – 1 ks
Jarná cibuľka – 2 ks
Sladká smotana – 100 ml
Uhorka – 1 kus (mini – cca 80 g)
Citrón – ½ ks
Limetka – 1 ks
Šalát kučeravý –listy
Petržlenová vňať

Základné potraviny
olivový olej
soľ
Farfale – 60 g
čierne korenie
Parmezán – 15 g

Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu na cestoviny, osolíme. Cestoviny vysypeme do vriacej vody a necháme variť.
2. Rúru zapneme na 220 °C horné a spodné pečenie.
3. Zemiak, cibuľku, cesnak, čili papriku umyjeme a očistíme.
4. Čili papričku nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, zemiak na tenké plátky, cibuľku na kolieska.
5. Nastrúhame parmezán na jemnom strúhadle a zvyšok uskladníme v chladničke.
6. K cestovinám pred koncom varenia (3 min.) dáme variť nakrájané zemiaky.
7. Orestujeme cibuľku na olivovom oleji.
8. Pridáme nasekané čili. Osolíme, pridáme čierne korenie a krátko orestujeme. Odložíme
9. Scedíme cestoviny so zemiakmi. Pridáme k orestovanej cibuľke, premiešame a pridáme nasekanú vňať z petržlenu, dochutíme soľou podľa potreby.
10. Na plech dáme papier na pečenie. Na papier vysypeme zmes z panvice a uhladíme. Polejeme zvyšnou sladkou smotanou a posypeme strúhaným parmezánom.
11. Vložíme do rúry a necháme zapiecť do zlatista.
12. Ako prílohu urobíme šalát
13. Nakrájame paradajku na tenké mesiačiky, nakrájame uhorku na tenké plátky. Vložíme do misky, pridáme limetkovú a citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, čierne korenie, mladý špenát a posekané šalátové listy. Premiešame.
14. Cestoviny servírujeme na listy šalátu a posypeme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom.

Kategória: 9. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: obilniny a produkty
Položka bola vypredaná…