Zapečená Feta s baklažánom (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Baklažán – 1 ks (cca 200 g)
Feta syr – 100 g
Červená cibuľa – 40 g
Cesnak – 2 strúčiky
Sherry paradajky – 80 – 90 g
Olivy – 50 g
Citrón – 1/4 ks
Petržlenová vňatka čerstvá
Základné potraviny
tymian (čerstvý alebo sušený)
soľ
čierne korenie
slnečnicový olej
karí
čili
olivový olej
Papier na pečenie
Postup prípravy
1. Baklažán opláchneme a nakrájame na kolieska (cca 1 cm), posolíme a necháme ho vypotiť cca 5 min.
2. Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame cesnak na plátky a cibuľu na prúžky
3. Zapneme si v rúre gril
4. Sherry paradajky umyjeme a nakrájame na kolieska, osolíme a okoreníme ich čiernym korením a posypeme tymianom
5. Feta syr osušíme
6. Rozpálime si panvicu so slnečnicovým olejom
7. Baklažán opláchneme, vysušíme a dáme opekať na pripravenú panvicu a postupne podľa potreby pridávame olej
8. Olivy vykôstkujeme pokiaľ sme nekúpili bez kôstok
9. Baklažán na panvici ochutíme čiernym korením, a vyberieme ho na papierové utierky aby odsali olej
10. Na zapekací plech dáme papier na pečenie a začneme ukladať najprv baklažán vysušený od oleja
11. Na baklažán rozvrstvíme už ochutené paradajky, červenú cibuľku, cesnak, olivy a na vrch poukladáme na tenko nakrájanú Fetu
12. Celé posypeme karí korením a čili
13. Plech vložíme pod gril zapiecť na cca 3 až 5 min
14. Môžeme servírovať pokvapkané olivovým olejom, citrónovou šťavou a posypané čerstvými bylinkami
Kategória: | 7. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | mlieko a produkty, zelenina |
Položka bola vypredaná… |