Vzdušné pusinky
Neznesiteľná ľahkosť odpaľovaného cesta, ideálne k nátierkám
Link na video TU
Odpaľované cesto. Obávaná vec mnohých v kuchyni. My Vám však ukážeme, že sa nie je čoho báť.
Stačí veľmi málo a kedykoľvek budete mať do hodinky na stole chutné a výnimočné jednohubky.
Meringues perfect with egg spread
Choux pastry. A dreaded thing for many in the kitchen. But we will show you that there is nothing to be afraid of.
Very little is needed and anytime you will have tasty and exceptional fingerfood on the table within an hour.
Ingrediencie:
2 dcl voda
80 g maslo
80 g hladká múka
3 ks vajcia
soľ
čierne korenie
1. Rúru predhrejte na 180 °C
2. V dvoch deci vody rozpustite 80 gramov masla.
3. Keď je maslo rozpustené a voda vrie, dajte hrniec dole z ohňa a naraz pridajte 80 g hladkej múky a homogenizujte (miešajte, až nevymiešate pekne hladké cesto).
4. Cesto dajte späť na oheň a ešte asi minútu miešajte, aby trochu zhustlo.
5. Opäť dole z ohňa a minútku počkajte, aby trochu klesla teplota v hrnci.
6. Teraz primiešajte tri vajcia, soľ a korenie, a miešajte tak dlho, až vznikne masa s konzistenciou hustej majonézy.
7. Masu vložte do cukrárenského vrecka.
8. Na plech dajte papier na pečenie a cukrárskym vreckom (ide to aj malou lyžičkou) vytvorte množstvo malých kopčekov a dajte
piecť na 25 minút.
Upečené pusinky nechajte vychladnúť a cez stred vodorovne rozkrojte a môžete plniť napríklad vajíčkovou nátierkou.
Ingredients:
2 deciliters water
80 g butter
80 g plain flour
3 eggs
salt
black pepper
pastry bag
1. Preheat oven to 180°C.
2. In two deciliters of water, melt 80 grams of butter.
3. Once the butter is melted and the water is boiling, remove from heat and quickly add 80 g of all-purpose flour and homogenize (mix until smoothly combined).
4. Return the dough to heat and continue mixing for about another minute until slightly thickened.
5. Again remove from heat and let cool slightly for 1 minute.
6. Now add three eggs, salt, and pepper. Mix until the dough will have a consistency of thick mayonnaise.
7. Transfer the dough to a pastry bag.
8. Place baking paper on a sheet pan and use the pastry bag (or a small spoon) to form many small mounds, leaving space between them. Bake for 25 minutes.
Allow the baked buns to cool completely, then cut horizontally through the center and fill with an egg spread, for example.
Kategória: | Recepty |
---|---|
jedlá: | pečivo |
procesy: | pečenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |