Vajíčková ryža s tofu (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Červená paprika – cca 50 g
Zelená paprika – cca 50 g
Jarná cibuľka – 1 ks
Tofu – cca 140 g (zvyšok)
Vajce – 1 ks
Petržlenová vňať čerstvá
Základné potraviny
Ryža basmati – 75 g (zostala z predchádzajúceho varenia)
soľ
čierne korenie
olivový olej
čili
Postup prípravy
1. Dáme si nahrievať rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Pripravíme si ryžu: Do hrnca dáme trochu oleja, nasypeme naň ryžu a restujeme. Dáme si zohriať vodu a keď je ryža do sklovita orestovaná, zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme hrniec a dáme na 20 min do rozohriatej rúry
3. Dáme si rozohriať panvicu
4. Umyjeme, očistíme a nakrájame si jarnú cibuľku a papriku červenú aj zelenú na kocky
5. Na rozohriatu panvicu dáme trochu olivového oleja a nakrájanú papriku dáme restovať, posolíme ju
6. Nakrájame na kocky zvyšok tofu, prihodíme k paprike, ochutíme čiernym korením, čili a za stáleho miešania restujeme
7. Keď je paprika zmäknutá a tofu orestované pridáme na panvicu uvarenú a zliatu ryžu, premiešame a opekáme
8. Nakrájame si trochu petržlenovej vňatky
9. V opečenej zmesi urobíme miesto na panvici kam rozbijeme jedno celé vajce, necháme ho chvíľku pripiecť a potom ho zamiešame s obsahom panvice.
10. Prisypeme cibuľku s vňatkou, premiešame a servírujeme
Kategória: | 2. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | vajcia |
Položka bola vypredaná… |