Tofu na rozmaríne s varenými zemiakmi a paradajkovým šalátom (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Tofu na rozmaríne s varenými zemiakmi a paradajkovým šalátom (1. deň)

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Zemiaky - 2 stredné (200 až 250 g)
Tofu – ½ z kúpeného (cca 140 g)
Cesnak – 1 strúčik
Paradajka – 1 väčšia (cca 100 g)
Jarná cibuľka – 1 ks
Maslo – 2 x 12 až 15 g
Citrónová šťava – z ½ citrónu
Olivy – cca 25 g
Petržlenová vňať čerstvá

Základné potraviny
soľ
olivový olej
čierne korenie
rozmarín
čili korenie
slnečnicový (repkový) olej

Postup prípravy
1. Očistíme, umyjeme a na menšie kúsky nakrájame zemiaky a uvaríme v osolenej vode
2. Odkrojíme si z tofu cca 4 plátky, na tanieri ich pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme z oboch strán: rozmarínom (pokiaľ by ste mali čerstvý, tak ho nasekajte nadrobno), očisteným a na plátky nakrájaným cesnakom, soľou a čili korením a chvíľu necháme marinovať
3. Paradajku si umyjeme a nakrájame na rovnomerné kúsky
4. Na panvicu nalejem slnečnicový olej a necháme rozohriať a opekáme na ňom z oboch strán tofu aj s marinádou
5. Na opečené tofu pridáme maslo a necháme ho rozpustiť už na miernom ohni, pokvapkáme šťavou z citróna a trochou vody a odstavíme
6. Pokračujeme prípravou šalátu: očistíme, umyjeme a na pásiky nakrájame jarnú cibuľku Pridáme k paradajke, rukami rozpolíme olivy a pridáme k šalátu. Ochutíme: olivovým olejom, soľou, čiernym korením a vínnym octom a premiešame.
7. Pokiaľ sú zemiaky uvarené, scedíme ich, dáme na ne plátok masla, posypeme petržlenovou vňatkou a zamiešame.
8. Servírujeme

Kategória: 2. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…