Tekvicové palacinky (2. deň)
Link na video TU
2. deň – Tekvicové palacinky
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Maslová tekvica – 150 g
Kefírové mlieko – 0,5 l
Jarná cibuľka – 1 ks
Cherry paradajky - 87 g
Rukola – ¼ balíčka
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
olivový olej
slnečnicový (repkový) olej
uhorka – 1 ks (malá - 50 g)
hladká múka – 2 polievkové lyžice (PL)
vajce – 1 ks
soľ
vínny ocot
čierne korenie
Postup prípravy
1. Odkrojíme si z tekvici, očistíme ju a nastrúhame na jemnom strúhadle.
2. Zohrejeme dve panvice
3. Na suchej panvici si tekvicu orestujeme a dáme vychladnúť.
4. Do misky dáme kefírové mlieko, pridáme 1 vajíčko,2 PL hladkej múky, soľ, čierne korenie. Rozšľaháme a potom pridáme vychladnutú tekvicu. Premiešame
5. Rukolu umyjeme a osušíme
6. Šalát si pripravíme zo cherry rajčín, nakrájaných na štvrťky. Uhorku a cibuľku nakrájame na kolieska. Všetko spolu premiešame, pridáme soľ, čierne korenie, olivový olej a vínny ocot, pred servírovaním pridáme umytú a usušenú rukolu. Premiešame
7. Na panvici si vypražíme palacinky z cestíčka s trochou oleja. Z cesta nám vydá 5 palaciniek (podľa veľkosti panvice)
8. Na tanier dáme šalát a cez šalát položíme preložené palacinky a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou
Kategória: | 11. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |