Talianske rizoto so šampiňónmi (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Talianske rizoto so šampiňónmi (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Mrkva – cca 150 g
Petržel – cca 150 g
Kaleráb – 1 ks
Cibuľa – 2 x 50 g
Cesnak – 3 strúčiky
Ryža Arborio (alebo Carnaroli) – 75 g
Šampiňóny – zvyšok (cca 120 g)
Biele suché víno – 1 dcl
Maslo – 30 g
Parmezán - 30 g
Bazalka čerstvá

Základné potraviny
celé čierne korenie
celé nové korenie
bobkový list
soľ
olivový olej
kurkuma
čierne korenie

Postup prípravy
1. Postavíme si variť vodu na vývar (pokiaľ máte kuchtu, zrýchli Vám to varenie).
2. Očistíme si koreňovú zeleninu na vývar – mrkvu, petržel, cibuľku, kaleráb, cesnak nakrájame ju menšie kúsky a dáme do vriacej vody. Pridáme koreniny – celé čierne korenie, celé nové korenie a bobkový list. Varíme 15 min v Kuchte a 25 až 35 min. v bežnom hrnci. Zatiaľ:
3. Očistíme a nadrobno nakrájame cesnak a cibuľu
4. Zohrejeme si panvicu na ktorú dáme trochu olivového oleja
5. Do panvice dáme restovať cibuľu s cesnakom
6. Umyjeme, očistíme a nakrájame si šampiňóny a dáme si ich k cibuľke restovať
7. Do panvice dáme tymian a ak treba trochu oleja.
8. Pridáme ryžu a trochu kurkumi, minútku miešame a restujeme a podlejeme bielim vínom. Rizoto osolíme a ochutíme čiernym korením
9. Vývar si zlejeme a po naberačkách pridávame k ryži postupne, vždy keď sa v panvici tekutina stratí popri miešaní. Cca 20 min do zmäknutia ryže.
10. Pripravíme si bazalku
11. Do rizota pred dokončením prisypeme parmezán, dáme maslo, bazalku a citrónovú šťavu
12. Zľahka premiešame, necháme chvíľku zakryté odpočinúť mimo platni
13. Vývar, ktorý nám zostal dáme do chladničky alebo mrazničky
14. Servírujeme posypané parmezánom a ozdobené bazalkou aj s pohárikom bieleho vínka (Nazdravie 😊)

Kategória: 3. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
Položka bola vypredaná…