Šťavnatá zelenina na Basmati ryži (1. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa – 50 g
Šampiňóny – 100 g
Brokolica – 120 g
Cesnak – 1 strúčiky
Kapia – 50 – 60 g
Paradajka – 50 g
Maslo – 10 g
Čerstvá bazalka
Základné potraviny
Ryža Basmati – 80 g
soľ
olivový olej
čierne korenie
tymian
feniklové semiačka
Postup prípravy
1. Dáme si zohriať vodu do hrnca, osolíme ju. Očistíme si brokolicu, nakrájame na menšie ružičky a umyjeme ju. Vo vriacej vode 3 min. brokolicu oblanšírujeme
2. Dáme si nahrievať rúru na 200°C, horné a spodné pečenie a dáme si zohrievať do varnej kanvice vodu na ryžu
3. Pripravíme si Basmati ryžu, dáme ju do hrnca restovať na olej, posolíme ju a keď je sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme a dáme do predohriatej rúry na 15 min.
4. Umyjeme, očistíme a na štvrtky nakrájame šampiňóny
5. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame, rovnako cesnak
6. Kapiu umyjeme a nakrájame na veľkosť šampiňónov
7. Zohrejeme si panvicu, na ktorú dáme olivový olej
8. Do panvice dáme restovať šampiňóny a kapiu. Miešame
9. Pridáme k nim cibuľu s cesnakom, osolíme
10. Pridáme oblanšírovanú brokolicu a okoreníme tymianom, čiernym korením, feniklovým semenom
11. Paradajku si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice, osolíme.
12. Do panvice pridáme maslo a pri miešaní a restovaní ho rozpustíme
13. Zeleninu podlievame vodou z brokolice. Postupne, tak aby bola šťavnatá. Dochutíme soľou a korením
14. Servírujeme ozdobené bylinkami
Kategória: | 5. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | pečenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |