Špagety s krémovou omáčkou a pórom (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Pór – ½ ks
Cesnak – 2 strúčik
Sušené paradajky - zvyšok
Smotana – 100 ml
Sherry paradajky – zvyšok (cca 100 g)
Citrón – ½ ks
Základné potraviny
olivový olej
vaječné žĺtky – 2 ks
soľ
čierne korenie
Špagety – 90 g
Mäta čerstvá
Bazalka čerstvá
Čili
Parmezán
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu na cestoviny, osolíme ju a uvaríme špagety podľa návodu na obale
2. Zohrejeme panvicu s olivovým olejom alebo olejom zo sušených paradajok
3. Očistíme si cesnak a nasekáme ho nadrobno
4. Pór nakrájam tiež na drobno
5. Sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky
6. Na panvici začneme restovať cesnak s pórom
7. Sladkú smotanu zmiešam so žĺtkami a ochutíme soľou a čiernym korením, premiešame
8. Do panvice k póru a cesnaku pridám sušené paradajky a premiešame, zmiernime teplotu a pridáme tymian
9. Nasekáme koriander, lístky mäty a bazalky čo zvýšila
10. Panvicu úplne stiahneme z platni
11. Paradajky nakrájame na menšie časti a pridáme do panvice, opäť ju necháme mierne zohrievať kým sa neuvaria špagety
12. Keď sú špagety uvarené, scedíme ich a pridáme do panvice a premiešame so zmesou. Ďalej už nevaríme.
13. Do panvice teraz pridáme pripravenú smotanovú zálievku, bylinky a citrónovú šťavu a premiešame, prípadne dochutíme pokiaľ treba napríklad aj s čili
14. Servírujeme posypané parmezánom
Kategória: | 7. týždeň |
---|---|
jedlá: | pasta |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |