Špagety Aglio e olio s olivami (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Špagety - 100 g
Cesnak – 3 strúčiky
Olivy - cca 100 g
Maslo – 12 až 15 g
Parmezán - 10 g
Petržlenová vňať čerstvá
Základné potraviny
soľ
olivový olej
čili
čierne korenie
Postup prípravy
1. Postavíme si variť vodu na cestoviny do vyššieho hrnca a osolíme ju.
2. Očistíme si cesnak, nasekáme ho na drobno
3. Na drobno nakrájame aj zliate olivy a petržlenovú vňatku
4. Zohrejeme si panvicu na ktorú dáme trochu olivového oleja
5. Pokiaľ sa voda na cestoviny varí, dáme podľa návodu na obale uvariť špagety.
6. Na zohriatu panvicu s olejom cca 4 min. pred dovarením špagiet prihodíme cesnak s olivami a restujeme na miernom ohni do zlatova a pridáme trochu masla, miešame kým sa nerozpustí
7. Uvarené špagety zlejeme, ale odoberieme z nich trochu vody do hrnčeka
8. Odkvapkané špagety dáme do panvice na cesnak s olivami, pridáme petržlenovú vňatku, ochutíme čili, premiešame a prilejeme trochu vody z cestovín aby boli šťavnaté a môžeme servírovať posypané parmezánom.
Kategória: | 2. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |