Šošovicový prívarok so špenátom (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Šampiňóny – zvyšok (60 g)
Kokosové mlieko – 200 g
Paradajkový pretlak – 35 g
Špenát – zvyšok (55 g)
Maslo – zvyšok (20 g)
Petržlenová vňatka
Parmezán
Základné potraviny
Červená šošovica – 100 g (Zostala z predošlých varení)
olivový olej
bobkový list
feniklové semeno
rasca
soľ
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Dáme si zohrievať panvicu
2. Očistíme a na drobno nakrájame cibuľu a cesnak a dáme restovať na panvicu spolu s olivovým olejom
3. Šampiňóny umyjeme, očistíme, nakrájame a pridáme na panvicu – restujeme
4. Ochutíme feniklovým semenom, rascou, bobkovým listom a trochu čili
5. Šošovicu prepláchneme a pridáme ju k základu
6. Pridáme pretlak a restujeme miešaním
7. Pridáme zvyšok kokosového mlieka a vody (podľa hustoty). Ochutíme soľou a čiernym korením, prikryjeme a varíme aby šošovica bola mäkká (cca 8 – 12 min.)
8. Špenát umyjeme a osušíme.
9. Nasekáme si zvyšnú petržlenovú vňať
10. Keď je šošovica skoro dovarená vyberieme bobkový list a pridáme k nemu špenát, citrónovú šťavu, bylinky a maslo a premiešame.
11. Servírujeme posypané parmezánom a pokvapkané olivovým olejom
Kategória: | 5. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny |
Položka bola vypredaná… |