Segedínsky guláš
Za toto parádne jedlo vďačíme neznámemu maďarskému hostinskému
Link na video TU
Keby maďarský spisovateľ József Székely nezavítal do hostinca niekde v Maďarsku a keby hostinský nemal v komore iba bravčové a kyslú kapustu, chutný segedínsky guláš by nikdy neuzrel svetlo sveta. Náhoda je skrátka blbec...
Ingrediencie:
1 l zeleninový vývar
1 kg bravčové plece
100 g hladká múka
2 PL bravčová masť na mäso
1 PL bravčová masť na cibuľu
250 g na hrubo nakrájaná cibuľa
2 strúčiky surového cesnaku
6 strúčikov pečeného cesnaku
10 g červená paprika
400 g odkvapkaná kyslá kapusta
100 g sladká smotana
13 g soľ
1 g čierne korenie
bylinky na ozdobu (napr. petržlenová vňať)
Kategória: | Recepty |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | kuchta |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |