Segedínsky guláš

Za toto parádne jedlo vďačíme neznámemu maďarskému hostinskému

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Segedínsky guláš

Keby maďarský spisovateľ József Székely nezavítal do hostinca niekde v Maďarsku a keby hostinský nemal v komore iba bravčové a kyslú kapustu, chutný segedínsky guláš by nikdy neuzrel svetlo sveta. Náhoda je skrátka blbec...

Ingrediencie:
1 l zeleninový vývar
1 kg bravčové plece
100 g hladká múka
2 PL bravčová masť na mäso
1 PL bravčová masť na cibuľu
250 g na hrubo nakrájaná cibuľa
2 strúčiky surového cesnaku
6 strúčikov pečeného cesnaku
10 g červená paprika
400 g odkvapkaná kyslá kapusta
100 g sladká smotana
13 g soľ
1 g čierne korenie
bylinky na ozdobu (napr. petržlenová vňať)

Kategória: Recepty
jedlá: hlavné jedlá
procesy: kuchta
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…