Šalát zo šošovice beluga a s feniklom (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Šalát zo šošovice beluga a s feniklom (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Beluga šošovica – 50 g
Cesnak – 1 strúčik
Fenikel – 1 ks
Mrkva – 50 g
Reďkovka - (zvyšok) cca 50 g
Citrón – ¼ ks

Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
tymian (pokiaľ Vám zostal môže byť aj čerstvý)
sójová omáčka
med – 1 čl
vínny ocot
Čerstvé bylinky, pokiaľ zostali z predošlého týždňa

Postup prípravy
1. Šošovicu prepláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť na cca 20 min s bobkovým listom a 1 strúčikom cesnaku.
2. Dáme si zohrievať panvicu
3. Očistíme a umyjeme si fenikel, mrkvu a reďkovky a všetko nakrájame na tenké kúsky (prúžky, kolieska, mesiačiky)
4. Na zohriatu panvicu dáme olivový olej a dáme pražiť mrkvu, mierne ju osolíme
5. K restovanej mrkve pridáme fenikel a opäť jemne dosolíme a ochutíme čiernym korením a tymianom, občas premiešame a pridáme olej podľa potreby
6. Na panvicu po pár minútach pridáme reďkovky a občas premiešame aby nám zelenina začala hnednúť
7. Šošovicu priebežne kontrolujeme a v prípade potreby dolievame vodu a osolíme a okoreníme ju
8. Do orestovanej zeleniny pridáme sójovú omáčku, med a vínny ocot, premiešame kým sa med rozpustí
9. Nasekáme bylinky, ktoré máme (aj z predošlého týždňa pokiaľ ostali)
10. Uvarenú šošovicu precedíme, vyberieme bobkový list aj cesnak a prisypeme šošovicu k zeleninovej zmesi, premiešame aby sa spojili chute (bez varenia) a prisypeme nakrájané bylinky, pokiaľ treba dochutíme
11. Môžeme servírovať pokvapkané citrónovou šťavou a posypané feniklovou vňatkou

Kategória: 7. týždeň
jedlá: šaláty
procesy: varenie
suroviny: strukoviny
Položka bola vypredaná…