Ryba z jednej panvice (2. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Ryba z jednej panvice (2. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Olivy – 30 g
Sherry paradajky – 70 g
Ryba (napr. Sumček africký) –cca 250 g
Maslo – 30 g
Citrónová šťava - z 1/2 citrónu
Bazalka čerstvá

Základné potraviny
slnečnicový (repkový) olej
Ryža Basmati – 75 g (zostala z predchádzajúceho varenia)
soľ
čierne korenie
tymian
olivový olej

Postup prípravy
1. Na panvicu dáme zohrievať olej
2. Ryžu vysypeme na panvicu, osolíme a restujeme
3. Dáme si variť vodu (asi 0,5 l)
4. Nasekáme si nadrobno olivy a pridáme ich k ryži a spolu restujeme
5. Umyjeme a nakrájame sherry paradajky (podľa veľkosti na polovičky alebo štvrtiny)
6. Ryžu ochutíme tymianom a pokiaľ je už orestovaná do sklovita, zalejeme ju asi 1 dcl vriacej vody a varíme ako rizoto (vždy keď sa voda v panvici stratí, prilejeme ďalšiu až do zmäknutia ryže za priebežného miešania)
7. Medzitým si umyjeme, osušíme, očistíme rybu. Nakrájame ju na úhľadné kúsky. Ochutíme soľou a čiernym korením zo všetkých strán.
8. Cca po 10 až 12 min. k ryži pridáme rybu a sherry paradajky, prikryjeme panvicu, znížime teplotu a necháme dusiť ďalších 10 min.
9. Pridáme maslo a olivový olej, čerstvú bazalku, ochutíme citrónovou šťavou a servírujeme.

Kategória: 3. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: ryba
Položka bola vypredaná…