Ryba s citrónovo – parmezánovým maslom (4. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Sumček (treska) – cca 150 g
Maslo – 40 g
Parmezán – 40 g
Citrón – ½ ks
Orechy – 20 g
Bazalka čerstvá
Základné potraviny
Quinoa – 50 g (zostala v základných potravinách z predošlého varenia)
Soľ
Dijonska horčica – 1 čL
čierne korenie
oregano
olivový olej
alobal
Postup prípravy
1. Postavíme si variť vodu na quinou a osolíme ju, nasypeme do nej quinou a varíme cca 15 min.
2. Dáme si zohrievať panvicu
3. Pripravíme si citrónovo – parmezánové maslo. Do misky dáme maslo, pridáme parmezán a citrónovú kôru (umytý citrón) z polky citróna a pridáme z neho aj šťavu, dijonsku horčicu, čierne korenie, oregano a premiešame celú zmes dohladka.
4. Rybu si rozkrojíme na väčšie časti , osolíme a okoreníme
5. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej a rybu na ňom pražíme s otáčaním, zároveň k nej prihodíme opiecť orechy.
6. Opečené orechy posekáme, Nasekáme si aj bazalku
7. Na panvici na rybu dáme pripravené maslo, stiahneme teplotu a prikryjeme
8. Quinou zlejeme, prepláchneme a pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením
9. Servírujeme posypané orestovanými orechmi a bazalkou
Kategória: | 5. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | maillardova reakcia |
suroviny: | ryba |
Položka bola vypredaná… |