Ryba na karí so šampiňónmi (3. deň)
Link na video TU
3. deň – Ryba na karí so šampiňónmi
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Pstruh – cca 175 g
Cherry paradajky – 100 g
Šampiňóny – 100 g
Červená paprika – ¼ ks
Cuketa – ½ ks (cca 70 g)
Kokosové mlieko – 1/3 konzervy (cca 130 ml)
Maslo – 20 g
Limetka – ½ ks
Srdiečkový šalát – cca 3 listy
Medvedí cesnak – 5 lístkov
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
karí korenie – 1 čl
Postup prípravy
1. Vyberieme si rybu z chladničky. Máme ju už očistenú. Nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a okoreníme čiernym korením na strane s kožou.
2. Umyjeme šampiňóny, papriku a cuketu
3. Panvicu si zohrejeme s olivovým olejom
4. Nakrájame si šampiňóny na štvrťky, papriku a cuketu nakrájame na menšie kúsky. Vložíme na horúcu panvicu. Osolíme, pridáme čierne korenie. Môžeme pridať v prípade potreby olivový olej a restujeme.
5. Rybu nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme na strane kože.
6. Rybu pridáme k zelenine na panvicu kožou dole.
7. Nakrájame paradajky na polovicu a pridáme do panvice. prisypeme 1 čajovú lyžičku karí korenia.
8. Rozmiešame si kokosové mlieko.
9. Rybu si otočíme a pridáme kokosové mlieko. Pridáme limetkovú šťavu, nakrájaný medvedí cesnak (ak nemáme pridáme bazalku). Premiešame a stiahneme z ohňa.
10. Srdiečkový šalát si pokrájame a pokvapkáme olivovým olejom a limetkovou šťavou, osolíme a ochutíme čiernym korením.
11. Servírujeme
Kategória: | 10. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | ryba |
Položka bola vypredaná… |