Restovaný fenikel s cuketou, čili a bylinkami (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Restovaný fenikel s cuketou, čili a bylinkami (4. deň)

4. deň – Restovaný fenikel s cuketou, čili a bylinkami

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Fenikel – ½ ks
Cuketa – cca 130 g (1 ks malá)
Pór – 1/4 ks
Cesnak – 2 strúčiky
Paradajka – ½ ks (80 g)
Kápia – ½ ks
Zemiaky – 200 g
Citrón – ½ ks
Petržlenovú vňať
Maslo – 2 x 15 g
Sóda bikarbóna – ½ čL

Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
feniklové semiačko
rozmarín

Postup prípravy
1. Umyjeme fenikel, cukinu, zemiaky a paradajku. Zeleninu si očistíme. Fenikel očistíme od vrchných častí a použijeme polovicu.
2. Zemiaky umyté a v šupke dáme variť pokrájané na centimetrové plátky v osolenej vode aj so sódou bikarbónou. Varíme cca 5 minút.
3. Nakrájame na kúsky cuketu, fenikel a čerstvú kápiu. Pór a cesnak nakrájame na plátky, paradajku na mesiačiky.
4. Zohrejeme panvicu , pridáme olivový olej
5. Na horúci olej pridáme pokrájaný fenikel. Posolíme, okoreníme čiernym korením a restujeme do zlata.
6. Zemiaky precedíme a necháme odkvapkať. Osušíme.
7. Zohrejeme si druhú panvicu aj s olivovým olejom.
8. K feniklu pridáme postupne cuketu, papriku – kápiu, pór, cesnak. Dochutíme podľa potreby. Pridáme paradajku.
9. Na druhú rozpálenú panvicu si dáme opekať zemiaky. Pridáme soľ, čierne korenie a feniklové semiačko a rozmarín.
10. Zemiaky opečieme z oboch strán do zlata. Dochutíme pred koncom maslom.
11. Do zeleniny pridáme maslo. Premiešame, odložíme a pridáme citrónovú šťavu, petržlenovú vňať.
12. Umyjeme a osušíme si k servírovaniu listy zeleného šalátu. Ochutíme ich soľou, čiernym korením a olivovým olejom a citrónovou šťavou.
13. Servírujeme.

Kategória: 9. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…