Restované kuracie stehno s kyslou kapustou a zemiakmi (5. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Restované kuracie stehno s kyslou kapustou a zemiakmi (5. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Kuracie stehno bez kosti a kože – zvyšok cca 200 g
Zemiaky – 200 g
Kyslá kapusta – 300 g
Maslo – 3 x 15 g
Jarná cibuľka – 1/2 ks
Jablko – ½ ks (cca 50 g)

Základné potraviny
soľ
olivový olej
rasca
feniklové semená
čierne korenie
červená paprika
slnečnicový olej

Postup prípravy
1. Dáme si variť osolenú vodu na zemiaky
2. Zemiaky očistíme, opláchneme a nakrájame na mesiačiky, dáme variť do vody, pridáme rascu
3. Dáme zohrievať 2 panvice
4. Kyslú kapustu vyžmýkame a nasekáme na menšie časti
5. Na panvicu pridáme olivový olej a maslo
6. Keď je maslo rozpustené pridáme rascu a feniklové semená. Pridáme kapustu a osolíme a dochutíme čiernym korením
7. Mäso očistíme a naklepeme cez fóliu, osolíme a ochutíme soľou a čiernym korením, pridáme červenú papriku
8. Kapustu miešame a zmiernime oheň
9. Na panvicu dáme slnečnicový olej a dáme naň opekať mäso, zmiernime oheň
10. Mäso obrátime po cca 3 minútach, po ďalších 3 minútach pridáme maslo a zakryjeme odstavené z ohňa
11. Nasekáme si zelenú časť z jarnej cibuľky
12. K mäsu pridám maslo, prikryjeme a dáme dole z ohňa a zakryjeme
13. Kapustu podlejeme šťavou z kapusty, prikryjeme a odstavíme z ohňa
14. Zemiaky scedíme a pridáme maslo, premiešame ich
15. Jablko umyjeme , nakrájame na menšie kúsky a pridáme u kapuste a prehrejeme ho
16. K zemiakom pridáme nasekanú cibuľku a premiešame
17. Servírujeme

Kategória: 8. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: maillardova reakcia
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…