Ratatouille (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cuketa – 60 g
Baklažán - ½ ks
Žltá paprika – zvyšok
Červená paprika – zvyšok
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 1 strúčik
Zemiak – 100 g
Maslo – 2 x 15 g
Parmezán – 20 g
Základné potraviny
soľ
olivový olej
tymian
čierne korenie
čili
Postup prípravy
1. Zvyšok baklažánu si očistíme a nakrájame na menšie kocky. Dáme do misky, osolíme a premiešame. Necháme odstáť (vypotiť) 5 min.
2. Očistíme a nakrájame si nadrobno cibuľu a cesnak
3. Očistíme a na kocky nakrájaný zemiak dáme variť do osolenej vody (15 až 20 min podľa veľkosti)
4. Do panvice dáme olej, zohrejeme ho a pomaly cibuľu s cesnakom restujeme
5. Nakrájame si papriky na kocky a pridáme ich k cibuli. Osolíme a okoreníme čiernym korením, občas miešame a restujeme.
6. Vypotený baklažán prelejeme vodou, osušíme a pridáme k paprike.
7. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a pridáme olej a ochutíme tymianom a čili
8. Umyjeme a nakrájame paradajku na kocky
9. Pripravíme si bazalku
10. Do panvice pridáme paradajku a dochutíme podľa vlastnej chuti korením. Chvíľku dusíme
11. Odstavíme zo sporáka, pridáme maslo a prikryté necháme odpočinúť.
12. Uvarené zemiaky rozpučíme s maslom a s parmezánom
13. Servírujeme
Kategória: | 3. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |