Pikantné kuracie prsia s ryžou a uhorkový šalát (2. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Kuracie prsia – (1/2 balenia) cca 150 g
Vajce – 1 ks
Červená paprika – cca 50 g
Jarná cibuľka – 1 ks
Paradajkový pretlak – 1 PL (cca 35 g)
Maslo – 12 až 15 g
Limetková šťava - z ½ limetky
Uhorka – 1 malá (cca 50 g)
Petržlenová vňať čerstvá
Základné potraviny
soľ
čierne korenie
čili korenie
sladká paprika
karí
kukuričný škrob
Ryža basmati – 75 g (zostala z predchádzajúceho varenia)
slnečnicový (repkový) olej
alobal
Postup prípravy
1. Dáme si nahrievať rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Umyjeme, osušíme a očistíme si kuracie prsia, nakrájame si časť (cca 150 g) z ich na rezance a zvyšok osušené dáme do chladničky
3. Mäso v miske ochutíme: kukuričný škrob (1 čL), soľ, čierne korenie, čili paprikou, karí korenie a sladká paprika, premiešame, pridáme 1 celé vajce a opäť zľahka premiešame a necháme marinovať
4. Pripravíme si ryžu: Do hrnca dáme trochu oleja, nasypeme naň ryžu a restujeme. Dáme si zohriať vodu a keď je ryža do sklovita orestovaná, zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme hrniec a dáme na 20 min do rozohriatej rúry
5. Dáme si zohrievať panvicu. Očistíme a umyjeme si červenú papriku a biele časti z jarnej cibuľky
6. Na panvicu dáme trochu slnečnicového oleja, keď je zohriaty pridáme na pásiky nasekanú papriku, ochutíme ju soľou a čiernym korením a restujeme kým získa peknú orestovanú farbu, pred dokončením pridáme cibuľku a ešte chvíľu ju orestujeme do chrumkava. Potom zmes preložíme do taniera.
7. Na panvicu dáme mäso aj s marinádou a pridáme olej, chvíľku restujeme kým pridáme paradajkový pretlak a pokračujeme v restovaní za stáleho miešania (celé cca 5 -6 min). Pridáme pripravenú zeleninu a maslo, ktoré necháme rozpustiť, miešame. Pokvapkáme limetkovou šťavou , odložíme z platni a prikryjeme alobalom.
8. Pripravíme si uhorkový šalát: uhorku umyjeme a nakrájame na drobné kocky, Zelené časti z použitej jarnej cibuľky nakrájame na kolieska a pridáme k uhorke. Ochutíme pár kvapkami limetkovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Natrháme trochu petržlenovej vňatky a pridáme do šalátu. Zamiešame
9. Skontrolujeme ryžu a pokiaľ je mäkká, servírujeme
Kategória: | 2. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |