Pikantné kuracie mäsko s batatmi (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Bataty– cca 200 g
Kuracie stehno bez kosti a kože – 200 g
Cesnak – 1 strúčik
Červená cibuľka – 50 g
Rukola – 50 g
Maslo 15 g
Základné potraviny
soľ
čierne korenie
čili
feniklové semeno
tymian
mletá červená paprika
horčica
sójová omáčka
olivový olej
slnečnicový (repkový) olej
rozmarín
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu so soľou na blanšírovanie batatov
2. Batat očistíme, odkrojím cca 200 g, umyjeme a nakrájame ho na kolieska
3. Mäso očistíme a nakrájame na menšie časti, dáme do misky
4. Keď sa voda varí, dáme blanšírovať bataty na cca 3 min. a potom ich vyberieme na tanier
5. Očistíme cesnak a pretlačíme ho k mäsu, osolíme a ochutíme: čierne korenie, čili, feniklové semeno, tymian, mletá červená paprika, horčica, sójová omáčka, olivový olej a riadne premiešame a necháme marinovať
6. Necháme zohrievať 2 panvice so slnečnicovým olejom
7. Keď je olej zohriaty na jednu panvicu ukladáme bataty a na druhú panvicu mäso s marinádou
8. Bataty na panvici ochutíme rozmarínom, feniklovým semenom a čili a restujeme. Počas restovania obraciame
9. Očistíme si červenú cibuľku a nakrájame ju na mesiačiky, pridáme ju k restujúcim sa batatom
10. Mäsko na panvici restujeme a obraciame, pokiaľ treba pridávame priebežne olej
11. Umyjeme a vysušíme rukolu, osolíme, okoreníme čiernym korením a olivovým olejom a vínnym octom, premiešame
12. K mäsu pridáme maslo , prekryjeme a stiahneme z ohňa
13. Servírujeme
Kategória: | 8. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | maillardova reakcia |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |