Pikantná žltá rybka s bylinkami (2. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Pikantná žltá rybka s bylinkami (2. deň)

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Zemiaky – 250 g
Sumček (treska) –170 g
Cesnak – 2 strúčiky
Špenát – 70 g
Petržlenová vňatka
Bazalka čerstvá
Koriander čerstvý
Citrón – ½ ks
Maslo – 2 x 15 g

Základné potraviny
olivový olej
soľ
kurkuma
čierne korenie
čili

Postup prípravy
1. V osolenej vode si uvaríme neošúpané ale umyté zemiaky (čas varenia v kuchte cca 10 min – v hrnci 20 – 25 min)
2. Rybu umyjeme, očistíme a osušíme a rozdelíme na polovicu (druhú časť prikrytú uskladníme v chladničke
3. Umyjeme a osušíme špenát
4. Nasekáme si bylinky, očistíme cesnak a nakrájame ho na plátky
5. Rybu nakrájame na väčšie kusy, osolíme a ochutíme čiernym korením, kurkumou a čili, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame ju, aby bola celá nakorenená
6. Zohrejeme 2 panvice s olivovým olejom
7. Uvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky a dáme na panvicu opekať, posolíme, okoreníme čiernym korením a prehadzujeme
8. Na druhú rozpálenú panvicu dáme opekať rybu a obraciame ju ( 4-5 min.)
9. K zemiakom pridáme cesnak a maslo
10. Umyjeme si citrón, polovicu nakrájame a pridáme k pražiacej sa rybe spolu aj s maslom
11. K zemiakom keď je orestovaný aj cesnak do zlatista, pridáme špenát a premiešame, netreba ďalej pražiť
12. Opraženú rybu s citrónom posypeme dostatočne nasekanými bylinkami
13. Môžeme servírovať 

Kategória: 5. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
suroviny: ryba
Položka bola vypredaná…