Pesto genovese a slovenská verzia
Bazalkové pesto je výnimočné, no to slovenské zdatne konkuruje
Link na video TU
Známe verzus nové, zažité verzus netradičné… Kto nemá predsudky a rád spoznáva, bude odmenený nečakanými chuťami.
Ingrediencie:
Talianske pesto:
30 g píniové oriešky,
15 g cesnak,
30 g parmezán,
60 g bazalka,
60 g olivový olej,
8 g citrónová šťava,
2 g soľ,
0,5 čierne korenie
Slovenské pesto:
15 g lieskové orechy,
15 g vlašské orechy,
7 g šalvia,
13 g petržlenová vňať,
10 g pažítka,
30 g Vršatec (extra tvrdý syr),
60 g slnečnicový alebo repkový olej,
15 g cesnak,
8 g citrón,
2 g soľ,
0,5 g čierne korenie
Kategória: | Testovanie |
---|---|
jedlá: | omáčky |
procesy: | homogenizácia |
suroviny: | oleje a tuky |
Položka bola vypredaná… |