Palak Chawal - špenátová ryža (2. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Špenát – 80 g
Maslo – 2 x 10 g
Štipľavá paprička – 1/4 ks
Zázvor – 3 - 5 g
Citrón ½ ks
Koriander čerstvý
Sherry paradajky – 50 g
Základné potraviny
Basmati ryža – 60 g
olivový olej
soľ
Orechy kešu alebo mix – 33 g
horčičné semeno – 1 g
karí
čierne korenie
Postup prípravy
1. Na suchú panvicu si dáme opekať posekané orechy
2. Pripravíme si Basmati ryžu, dáme do hrnca olivový olej, pridáme aj plátok masla a rozpustíme ho, posolíme a pridáme horčičné semeno a karí, pridáme ryžu a restujeme ju
3. Dáme si variť do varnej kanvice vodu – keď je ryža sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 2 cm nad jej okraj a počas miešania priebežne ďalej podlievame mierne nad jej povrch, varíme takto asi 12 min.
4. Umyjeme a osušíme si špenát
5. Nasekáme nadrobno kúsok čili a pridáme ju k ryži
6. Nakrájame nadrobno očistený zázvor, pridáme k ryži a osolíme, restujeme s ryžou
7. Nakrájame si špenát a pridáme ho k uvarenej ryži a pridáme maslo, premiešame nech sa rozpustí
16. Nasekáme si koriander a pridáme do ryži a pokvapkáme trochou citrónovej šťavy, dochutíme podľa potreby soľou
17. Môžeme servírovať posypané restovanými orechmi a nakrájanými, osolenými a čiernym korením ochutenými sherry paradajkami
Kategória: | 6. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |