Morčacie prsia s pošírovaným vajíčkom (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Morčacie prsia s pošírovaným vajíčkom (1. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Morčacie prsia – 200 g
Špenát čerstvý – 50 g
Sherry paradajky – 75 g
Cesnak – 1 strúčiky
Štipľavá paprička – 1 ks
Šunka sušená vzduchom – 20 g
Vajce – 1 ks
Citrón – ½ ks
Maslo – 2 x 10 g

Základné potraviny
soľ
olivový olej
čierne korenie

Postup prípravy
1. Mäso si umyjeme, osušíme, očistíme a odkrojíme 1 porciu
2. Mäso narežeme tak, aby sa otvorilo na tenší plát, na tanieri ho posolíme a ochutíme čiernym korením
3. Dáme si variť vodu na vajíčko aj s octom
4. Necháme si zohrievať 2 panvice
5. Umyjeme a osušíme si špenát aj sherry paradajky
6. Očistíme si cesnak a štipľavú papričku, nakrájame ich na plátky
7. Sherry paradajky nakrájame
8. Na Panvice dáme olivový olej a keď je horúci dáme na jednu opekať mäso a na druhú panvicu dáme opekať cesnak, čili a paradajky na jemnejšom ohni
9. Zeleninu na panvici osolíme a okoreníme čiernym korením
10. Mäso keď je zlatisté, obrátime a dáme k mäsu opekať šunku
11. Vodu v hrnci rozvírime a do stredu víru vyklopíme surové vajce, zmiernime teplotu a necháme variť cca 3 min. a potom ho necháme na papierovej utierke odkvapkať
12. Do zeleniny pridáme špenát a dochutíme soľou a čiernym korením, premiešame a odložíme z platni.
13. Pridáme maslo do zeleniny a necháme ho počas miešania roztopiť
14. Šunku obrátime a dáme na mäso, pridáme k tomu maslo aby sa rozpustilo, pokvapkáme citrónovou šťavou a zakryjeme panvicu
15. Môžeme servírovať

Kategória: Single by Ihnačák
jedlá: hlavné jedlá
procesy: maillardova reakcia
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…