Minestrone polievka (7. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 1 strúčiky
Mrkva – zvyšok (cca 80 g)
Cuketa – zvyšok (cca 100 g)
Hliva – zvyšok
Jarná cibuľka - zvyšok
Paradajka – zvyšok (30 g)
Zeleninový vývar
Maslo - zvyšok
Pečivo - bagetka (žemľa) – 1 ks
Základné potraviny
olivový olej
bobkový list
tymian
soľ
čierne korenie
čili
Parmezán – zvyšok
Postup prípravy
1. Pripravíme si a zohrejeme hrniec na polievku
2. Všetky zvyšky zeleniny očistíme (cibuľu, cesnak, mrkvu, cuketu, paradajku, jarnú cibuľku)
3. Nakrájame si cibuľu a cesnak nadrobno
4. Do hrnca dáme olej a cibuľu s cesnakom dáme restovať.
5. Ostatnú zeleninu si tiež nakrájame nadrobno a hlivu tiež
6. K cibuli a cesnaku pridáme mrkvu a bobkový list a restujeme ďalej
7. Nahrejeme si zvyšok zeleninového vývaru
8. Do hrnca dám cukinu, hlivu a z korenín tymian, čierne korenie a soľ a miešam pri restovaní
9. Pripravím si panvicu na opečenie chlebíka
10. Zelenina sa nám pekne dusí, pridáme paradajku, jarnú cibuľku a ešte chvíľu miešam.
11. Do hrnca nalejeme horúci vývar podľa potreby, tak aby zostala hustejšia. Premiešame. Zvyšok vývaru si nechám v mrazničke alebo v chladničke
12. Po niekoľkých minútach pridáme opláchnutý hrášok a ešte vývar ak treba, ochutíme polievku soľou a čili a varíme ešte 3 minúty.
13. Opečieme si chlebík na olivovom oleji a môžeme ho potrieť cesnakom a maslom
14. Do polievky pridáme zvyšok masla, zamiešame a necháme ho rozpustiť a môžeme servírovať posypanú zvyškom parmezánu pokiaľ Vám zostal z predošlých varení
Kategória: | 4. týždeň |
---|---|
jedlá: | polievky |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |