Maslová tekvica s quinoou a feta syrom (3. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Maslová tekvica 1/3 - cca 350 g
Quinoa – 15 g
Cesnak – 1 strúčik
Limetková šťava – z ½ limetky
Feta syr – 70 až 100 g
Petržlenová vňať čerstvá
Základné potraviny
olivový olej
soľ
tymian
čierne korenie
papier na pečenie
med 1 čL
muškátový orech
Mix orechov – 25 – 30 g (zostali z predchádzajúceho varenia)
Postup prípravy
1. Dáme si nahrievať rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Odkrojíme si 1/3 z tekvicu a očistíme si ju, nakrájame na kúsky (kocky) a dáme do misky. Polejeme olivovým olejom, posolíme, pokoreníme čiernym korením a tymianom a premiešame. Zmes vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech dáme do vyhriatej rúry na cca 25 min.
3. Pripravíme si quinou, namočíme si ju do studenej vody na cca 5 min a dáme si variť vodu so soľou v ktorej ju potom uvaríme.
4. Pripravíme si marinádu: Do misky nalejeme olivový olej, dáme cca 1 čL medu, pridáme tymian a trochu muškátového orechu (mletý), postrúhaný (alebo pretlačený) cesnak, šťavu z limetky a môžete pridať pár kvapiek vody a premiešame do hladka
5. Quinou si zlejeme, prepláchneme a dáme ju variť do vriacej osolenej vody na cca 15 min.
6. Opečieme na suchej panvici orechy, nasekáme ich
7. Odkrojíme si feta syr a nadrobíme ho na tanier na menšie kúsky.
8. Odkontrolujeme quinou. Pokiaľ je quinoa mäkká, zlejeme ju do sitka.
9. Vyberieme tekvicu (asi po 20 minútach) polejeme ju marinádou a dáme ju pod gril do rúry (3 – 5 min. podľa grilu)
10. Potom k nej pridáme rozdrobený syr a opäť ju dáme do rúry zapiecť (3 – 5 min)
11. Vyberieme tekvicu (pokiaľ je mäkká a zapečená) posypeme ju uvarenou a scedenou quinoou, nasekanou petržlenovou vňatkou a opraženými nasekanými orechmi a servírujeme preložením na tanier a poliate zvyškom marinády
Kategória: | 2. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | zelenina |
Položka bola vypredaná… |