Marinované morčacie kúsky v bylinkovom jogurte (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Morčacie prsia – cca 200 g
Jogurt biely – 200 ml
Mäta čerstvá
Bazalka čerstvá
Tymian čerstvý
Cesnak – 2 strúčiky
Zázvor – 5 g
Zemiaky – 150 g
Mrkva – 100 až 110 g
Cibuľa – 50 g
Maslo – 45 g
Základné potraviny
soľ
čierne korenie
med – 1 čL
olivový olej
horčičné semeno
parmezán
orechy – 25 g
Postup prípravy
1. Odkrojíme si porciu mäsa
2. Do misky dáme jogurt
3. Mäso si očistíme a nakrájame na kúsky
4. Jogurt ochutím soľou, čiernym korením, horčicovými semenami, medom a bylinkami, cesnakom a zázvorom
5. Mäso dáme do premiešaného jogurtu a zamiešame a necháme v chladničke 20 minút marinovať
6. Očistíme si zemiaky, mrkvu a cibuľu
7. Zemiaky a mrkvu nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody (cca 10 – 15 min)
8. Zohrejeme si na panvici olej
9. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky, dáme na panvicu a osolíme ju a ochutíme čiernym korením, miešame a restujeme
10. Keď je cibuľa zlatistá pridáme k nej maslo a premiešame kým sa nerozpustí, potom stiahneme z ohňa
11. Na novej panvici si opečieme posekané orechy a odložíme si ich
12. Na panvicu dáme zohrievať slnečnicový olej a na ňom opražím naše kúsky mäsa v marináde, zakryjeme a premiešame
13. Skontrolujeme zemiaky s mrkvou
14. Mäso odokryjeme, zmiernime teplotu a mäso poobraciame a ďalej na miernom ohni dorobíme (3 min.) a odstavíme z platne
15. Zmäknuté zemiaky s mrkvou precedíme, dáme do nich orestovanú cibuľu s maslom, premiešame a mierne rozpučíme, pridáme strúhaný parmezán
16. Mäso z omáčky vyberieme a omáčku necháme trochu variť aby sa zredukovala
17. Servírujeme ozdobené bazalkou a posypané orechmi
Kategória: | 6. týždeň |
---|---|
jedlá: | menu |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |