Marinovaná krkovička v sójovo medovej marináde (5. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Marinovaná krkovička v sójovo medovej marináde (5. deň)

5. deň – Marinovaná krkovička v sójovo medovej marináde

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 50 g
Uhorka – 1 kus (mini – cca 80 g)
Paprika zelená – 1 ks (cca 50 g)
Bravčová krkovička – 200 g
Fenikel – ½ ks
Čili paprička – 1 ks
Šalát kučeravý – 3 listy
Petržlenová vňať
Maslo – zvyšok
Limetka – ½ ks
Citrón – ½ ks

Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie

Postup prípravy
24-48 hodín vopred si namarinujeme mäso. (pozri recept v 3 dni).
1. Vyberieme marinované mäso z chladničky.
2. Mrkvu a uhorku si očistíme a umyjeme. Nakrájame. Papriku očistíme a pokrájame na prúžky.
3. Rozpálime panvicu. Poukladáme na panvicu mäso. Olej nepridávame. Opekáme.
4. Zeleninu vložíme do misky, pridáme olivový olej, soľ, čierne korenie a limetkovú šťavu. Premiešame.
5. Otočíme mäso, pridáme nakrájaný fenikel. Keď sa mäso zatiahne, pridáme olivový olej, restujeme do zlato-hneda a potom pridáme na rezančeky nakrájanú čili papričku bez semienok. Restujeme do zlata. Nakoniec pridáme kúsok masla.
6. Do šalátu pridáme šalátové nasekané listy, ochutíme olivovým olejom a ešte s citrónovou šťavou.
7. Servírujeme.

Kategória: 9. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…