Marinovaná krkovička v sójovo medovej marináde (5. deň)
Link na video TU
5. deň – Marinovaná krkovička v sójovo medovej marináde
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Mrkva – 50 g
Uhorka – 1 kus (mini – cca 80 g)
Paprika zelená – 1 ks (cca 50 g)
Bravčová krkovička – 200 g
Fenikel – ½ ks
Čili paprička – 1 ks
Šalát kučeravý – 3 listy
Petržlenová vňať
Maslo – zvyšok
Limetka – ½ ks
Citrón – ½ ks
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
Postup prípravy
24-48 hodín vopred si namarinujeme mäso. (pozri recept v 3 dni).
1. Vyberieme marinované mäso z chladničky.
2. Mrkvu a uhorku si očistíme a umyjeme. Nakrájame. Papriku očistíme a pokrájame na prúžky.
3. Rozpálime panvicu. Poukladáme na panvicu mäso. Olej nepridávame. Opekáme.
4. Zeleninu vložíme do misky, pridáme olivový olej, soľ, čierne korenie a limetkovú šťavu. Premiešame.
5. Otočíme mäso, pridáme nakrájaný fenikel. Keď sa mäso zatiahne, pridáme olivový olej, restujeme do zlato-hneda a potom pridáme na rezančeky nakrájanú čili papričku bez semienok. Restujeme do zlata. Nakoniec pridáme kúsok masla.
6. Do šalátu pridáme šalátové nasekané listy, ochutíme olivovým olejom a ešte s citrónovou šťavou.
7. Servírujeme.
Kategória: | 9. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |