Losos na spôsob teriyaki (1. deň)
Link na video TU
Menu a nákupný zoznam na siedmy týždeň nájdete v prílohách.
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cesnak – 1 strúčik
Zázvor – 8 - 10 g
Losos – 200 g
Fenikel – 1 ks
Reďkovka červená – ½ viazaničky
Paradajka – 50 g
Jarná cibuľka – 2 ks
Citrón – ½ ks
Základné potraviny
Sójová omáčka
Med – 1 čl
Vínny ocot – 2 pl
Olivový olej
Čili
Slnečnicový (repkový) olej
soľ
čierne korenie
alobal
Postup prípravy
1. Urobíme si omáčku teriyaki – do hrnca dáme sójovú omáčku a zohrejeme ju
2. Očistíme cesnak a zázvor a nasekáme ich na drobno a pridáme k sójovej omáčke
3. Doplníme med, vínny ocot, čili a olivový olej a miešame kým sa med nerozpustí a necháme omáčku vychladnúť
4. Lososa umyjeme a osušíme, stiahneme z neho kožu a odkrojíme si polovicu (druhú prikrytú skladujeme v chladničke)
5. Očistíme a umyjeme fenikel, reďkovky a paradajku a jarnú cibuľku.
6. Lososa namarinujeme v omáčke
7. Očistenú zeleninu nakrájame do misky, posolíme, ochutíme čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.
8. Rozpálime si panvicu so slnečnicovým olejom.
9. Lososa položíme na panvicu a opekáme cca 2 min. z každej strany
10. Lososa vyberiem z panvice a dáme na ňu zvyšok marinády. Do horúcej marinády vrátime lososa, prikryjeme a zakryjeme.
11. Šalát ochutíme podľa seba
12. Môžeme servírovať posypané odloženou feniklovou vňatkou
Kategória: | 7. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | maillardova reakcia |
suroviny: | ryba |
Položka bola vypredaná… |