Kuracie prsia s citrónovou omáčkou a tekvicovým pyré (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Maslová tekvica 1/3 - cca 350 g
Kuracie prsia - 150 až 200 g
Citrón - 1 ks
Maslo – 2 x 20 g
Parmezán – 15 g
Jarná cibuľka – 1 ks
Základné potraviny
soľ
čierne korenie
olivový olej
med
tymian
muškátový orech
alobal na prikrytie
Postup prípravy
1. Z tekvice odkrojíme ďalšiu tretinu, očistíme zvonka aj z vnútra, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody (cca 20 min)
2. Kuracie mäso (pokiaľ ho ešte nemáme) umyjeme a osušíme a nakrájame na menšie plátky, ktoré roztlačíme dlaňou
3. Rozložíme ho na tanier, posolíme a pokoreníme, pokvapkáme s olivovým olejom z oboch strán
4. Na panvicu dáme rozohriať olivový olej, sprudka na ňom z oboch strán opečieme mäso (cca 2 x 3 min)
5. Očistíme, umyjeme jarnú cibuľku a nasekáme ju
6. Citrón umyjeme a osušíme. Polku citróna očistíme od kože a nakrájame na plátky, pridáme k mäsu na panvicu po jeho prvom otočení.
7. Pridáme za lyžicu medu a šťavu z ½ citrónu, ochutíme tymianom (pokiaľ chcete viac omáčky, prilejte trochu vody z variacej sa tekvice), premiešame a necháme prikryté mimo ohňa
8. Ochutnáme tekvicu a pokiaľ je už mäkká, zlejeme ju a necháme v hrnci, pridáme maslo a parmezán , ochutíme muškátovým orechom a rozmixujeme (alebo roztlačíme) do hladka
9. Servírujeme posypané čerstvou nasekanou cibuľkou
Kategória: | 2. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |