Kuracie prsia na mandarínkach (4. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Kuracie prsia na mandarínkach (4. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Kuracie prsia – cca 150 g
Jarná cibuľka – 1/2 ks
Maslo – 20 g
Sladká smotana – 1 dcl
Mandarínkový kompót – 2/3 z konzervy (cca314 ml)
Petržlenová vňať čerstvá

Základné potraviny
soľ
olivový olej
cestoviny Farfale - 100 g (v základných potravinách z predošlého varenia)
čierne korenie
čili
med
Parmezán – zvyšok

Postup prípravy
1. Postavíme si variť vodu na cestoviny a osolíme ju a do vriacej vody dáme podľa návodu variť cestoviny
2. Dáme si zohrievať panvicu
3. Kuracie prsia (očistené a osušené vyberieme z chladničky) a nakrájame si ich na menšie rezance, preložíme do taniera a ochutíme soľou, čiernym korením a čili
4. Očistíme, umyjeme a nadrobno nakrájame celú jarnú cibuľku
5. Na panvicu dáme olivový olej a na ňom kuracie mäso opekáme (cca 3 až 4 minúty)
6. Zlejeme si mandarínky
7. K mäsu pridáme med, maslo, podlejeme šťavou z mandarínok a sladkou smotanou chvíľu ešte na miernom ohni povaríme a prípadne dochutíme čili
8. Odložíme z ohňa, do omáčky vmiešame scedené mandarínky a zamiešame. (zvyšnú šťavu z mandarínok si odložíme)
9. Uvarené cestoviny scedené pridáme k mäsu s omáčkou a premiešame
10. Servírujeme ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou (pokiaľ Vám z predošlého týždňa zostal strúhaný parmezán, použite ho na posypanie)

Kategória: 4. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…