Kura na poľovnícky spôsob (1. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Kura na poľovnícky spôsob (1. deň)

Menu a nákupný zoznam na tento týždeň nájdete v prílohách.

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Kuracie stehno bez kosti a kože – 200 g
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 3 strúčiky
Šampiňóny – 50 g
Paradajkový pretlak – 70 g
Biele suché víno – 0,5 dcl
Rukola – 80 g
Sherry paradajky – 50 g
Petržlenová vňatka čerstvá

Základné potraviny
Basmati ryža – 70 g
Olivový olej
soľ
čierne korenie
bobkový list
rasca celá
majoránka
Čili
Vínny ocot

Postup prípravy
1. Odbalíme, umyjeme a osušíme. Odoberieme 200 g a zvyšok prikryté uskladníme v chladničke
2. Dáme si nahrievať rúru na 200°C, horné a spodné pečenie a dáme si zohrievať do varnej kanvice vodu na ryžu
3. Očistíme cesnak a cibuľu, nasekáme ich na drobno
4. Dáme si zohrievať panvicu aj hrniec na ryžu
5. Na panvicu dáme olivový olej a dáme pražiť cibuľu spolu s cesnakom na miernom ohni
6. Očistíme si mäso od šliach, nakrájame mäso na menšie kúsky a pridáme k cibuľke smažiť
7. Umyjeme a osušíme si šampiňóny, nakrájame ich a pridáme na panvicu smažiť k cibuľke, cesnaku a mäsu
8. Všetko osolíme, okoreníme čiernym korením a premiešame, Ďalej to restujeme.
9. Pripravíme si Basmati ryžu, dáme ju do hrnca restovať na olej, posolíme ju a keď je sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme a dáme do predohriatej rúry na 12 až 15 min.
10. Do panvice dáme bobkový list, rascu a majoránku. Pridáme paradajkový pretlak a mierne restujeme počas miešania.
11. Na panvici mäso s pretlakom riadne premiešame a restujeme, podlejeme to bielym vínom a chvíľu varíme kým sa alkohol neodparí. Následne pridáme horúcu vodu alebo vývar a zmiernime teplotu, miešame. Pokiaľ je treba dochutíme soľou a korením, prípadne čili. Prikryjeme
12. Pripravíme si rukolový šalát. Umyjeme a osušíme rukolu, v miske ju
13. Môžeme servírovať posypané petržlenovou vňatkou aj s pohárom bieleho vínka

Kategória: 8. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: maillardova reakcia
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…