Krkovička s horčicovou omáčkou, pučené zemiaky a uhorkový šalát (1. deň)
Link na video TU
1. deň – Krkovička s horčicovou omáčkou, pučené zemiaky a uhorkový šalát
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Zemiaky – 200 g
Bravčová krkovička – 200 g
Uhorka – 1 kus (mini – cca 80 g)
Jarná cibuľka –1/2 ks (biela časť)
Cesnak – 2 strúčiky
Sladká smotana – 100 ml
Petržlenová vňať čerstvá
Bazalka čerstvá
Maslo – 2 x 15 g
Základné potraviny
soľ
slnečnicový olej
vínny ocot
olivový olej
čierne korenie
horčica
Parmezán
igelitový sáčok
Postup prípravy
1. Zemiaky ošúpeme, prepláchneme, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť. Varíme do mäkka 15-20 min.
2. Zapneme si rúru na 200 °C, horné a dolné pečenie.
3. Mäso si očistíme od hrubších tukových častí. Opláchneme a vysušíme. Odkrojíme 1 porciu cca. 200g. Zbytok mäsa zabalíme a odložíme do chladničky.
4. Krkovičku mierne naklepeme cez fóliu. Šľachy narežeme, mäso osolíme a okoreníme.
5. Dáme si zohrievať panvicu, pridáme olej, rozpálime a dáme opekať krkovičku.
6. Medzitým si urobíme šalát. Uhorku umyjeme, nastrúhame na plátky, pridáme soľ, čierne korenie, pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme strúhaný cesnak.
7. Bazalku a petržlenovú vňať si nasekáme na drobno. Pridáme k šalátu spolu s vínnym octom.
8. Otočíme krkovičku a opečieme z druhej strany. Preložíme na panvicu s celokovovou rúčkou a dáme na 5 minút dokončiť do vyhriatej rúry na 200°C.
9. Na utretú panvicu po krkovičke dáme nový olej. Na horčicovú omáčku si nakrájame bielu časť z jarnej cibuľky a dáme restovať, pridáme 1 kávovú lyžičku horčice, maslo, krátko orestujeme a zalejeme smotanou. Dochutíme čiernym korením a soľou. Metličkou rozmiešame do hladka. Pokiaľ je veľmi hustá, rozriedime ju trochou vody.
10. Uvarené zemiaky precedíme, pridáme maslo, nasekanú zelenú vňať z cibuľky a strúhaný parmezán. Spolu popučíme.
11. Môžeme servírovať
Kategória: | 9. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |