Krkovička na prírodno s cibuľkou a tarhoňou (3. deň)
Link na video TU
3. deň – Krkovička na prírodno s cibuľkou a tarhoňou
Z nákupného zoznamu
Tarhoňa – 80 g
Bravčová krkovička – 200 g
Jarná cibuľka – ½ ks (zelená časť)
Paradajka – ½ ks (80 g)
Pór –1/4 ks
Kápia – ½ ks
Maslo – 15 g
Limetka – ½ ks
Bazalka čerstvá
Marináda k 5 dňu:
Sójová omáčka
Zázvor – 5 g
Citrón – ½ ks šťava
Cesnak – 1 strúčik
Čierne korenie
Olivový olej
Základné potraviny
olivový olej
slnečnicový olej
soľ
čierne korenie
červená paprika mletá sladká
fenikel semiačko
vínny ocot
fólia alebo igelitový sáčok
alobal
Postup prípravy
1. Tarhoňu opečieme na slnečnicovom oleji, osolíme a restujeme na miernom ohni
2. Tarhoňu zalejeme vodou. Necháme zovrieť. Občas premiešame. Varíme cca 12 minút.
3. Z krkovičky si odkrojíme cca. 200 g.
4. Krkovičku naklepeme cez fóliu. Šľachy narežeme, mäso osolíme a okoreníme čiernym korením, posypeme rascou a feniklom.
5. Na kolieska nakrájame jarnú cibuľku (zelenú časť).
6. Na rozpálenú panvicu si dáme opekať krkovičku. Opekáme z obidvoch strán.
7. Pripravíme si šalát. Nakrájame paradajku, pór, kápiu. Pridáme soľ, čierne korenie, olivový olej, vínny ocot a bazalku. Premiešame.
8. K mäsu pridáme nakrájanú cibuľku, posypeme sladkou mletou červenou paprikou, pridáme maslo a limentkovú šťavu.
9. Tarhoňu precedíme, pridáme olivový olej a premiešame.
10. Panvicu s mäsom prikryjeme a odložíme bokom.
11. Servírujeme
12. Zvyšok z krkovičky si namarinujeme na ďalší recept už dnes. Na marinádu si zmiešame sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu, cesnak a zázvor nastrúhaný najemno. Pridáme čierne korenie a trochu olivového oleja. Zmes metličkou rozšľaháme.
13. Mäso nakrájame na rezance a vložíme do marinády, premiešame a zakryjeme fóliou. Dáme do chladničky
Kategória: | 9. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mäso |
Položka bola vypredaná… |