Karí šošovicový prívarok s vajíčkom (5. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Vajce – 2 ks
Cibuľa – 75 g
Cesnak – 2 strúčiky
Čili paprika – 1/3 ks
Hruška – ½ ks
Drvené (krájané) paradajky (POLPA) – 200 g
Koriander čerstvý
Základné potraviny
olivový olej
červená šošovica – 50 g
karí
soľ
čierne korenie
Postup prípravy
1. Dáme variť do vody vajíčka na mäkko (5 až 6 minút od varenia vody)
2. Zohrejeme si panvicu
3. Očistíme cibuľu a cesnak a nasekáme ich na drobno
4. Na panvicu dáme olivový olej a cibuľu na ňom pražíme, pridáme aj cesnak a zmiernime teplotu a miešame
5. Umyjeme čili papriku a nakrájame ju bez semienok na kolieska a pridáme do panvice. Počas miešania restujeme a podľa potreby pridáme olej
6. Dáme si variť vodu do varnej kanvice
7. Hrušku očistíme od jadier a nakrájame ju na kúsky
8. Do panvice nasypem šošovicu a hrušku, premiešame a dochutíme karí, soľou a čiernym korením
9. Vajíčka uvarené zlejeme a zalejeme studenou vodou
10. Zmes zalejeme drvenými paradajkami a premiešame, podlejeme vriacou vodou, zmiernime teplotu. Vodu prilievame postupne kým sa šošovica neuvarí (cca 10 min)
11. Očistíme vajíčka
12. Šošovicu pokiaľ treba dochutíme soľou a korením a stiahneme z ohňa
13. Na novú panvicu dáme zohrievať olivový olej
14. Nasekáme si koriander
15. Vajíčka dáme na panvicu, posypeme ich karí korením, posolíme a ochutíme čiernym korením. V panvici ich pomaly pootáčame a jemne opečieme
16. Môžeme servírovať posypané koriandrom
Kategória: | 6. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | strukoviny, vajcia |
Položka bola vypredaná… |