Karfiolový nákyp (2. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Karfiolový nákyp (2. deň)

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Karfiol 1/3 - 200 až 250 g
Mrkva - 30 až 50 g
Paradajka - 50 až 60 g
Balkánsky syr – 50 až 100 g
Mozzarella - 60 - 100 g
Bazalka čerstvá
Vajce – 1 ks

Základné potraviny
soľ
čierne korenie
oregano

Postup prípravy
1. Dáme variť vodu so soľou
2. Očistíme si karfiol, cca 1/3 rozoberieme na drobné ružičky, umyjeme a dáme blanšírovať do vriacej osolenej vody (cca 2 min) a po vybratí necháme v sitku odkvapkať
3. Dáme si nahrievať rúru na 180 °C, horné a spodné pečenie
4. Očistíme a nahrubo si nastrúhame mrkvu
5. Umyjeme paradajku a pokrájame ju na menšie kocky
6. Mrkvu a paradajku zmiešame v miske, a nastrúhame k nim balkánsky syr
7. Zmes dochutíme oreganom, soľou a čiernym korením
8. Do druhej misky nastrúhame mozzarellu, vajce, soľ, čierne korenie a nasekanú čerstvú bazalku, rozmiešame a pridáme karfiol.
9. Karfiolovú zmes dáme do zapekacej misky a pečieme v rúre 10 min.
10. Po 10 minútach na vrch doplníme druhú zmes
11. Rúru prepneme na 200 °C a dopečieme ďalších cca 10 min.
12. Po vybraní z rúry posypeme čerstvou nasekanou bazalkou

Kategória: 1. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: pečenie
suroviny: zelenina
Položka bola vypredaná…