Holandská omáčka
Link na video TU
Dnes sa pozrieme na jeden z ďalších veľkých vynálezov francúzskej kuchyne – holandskú omáčku. Táto krémová klasika je kľúčovou ingredienciou mnohých obľúbených jedál, no zároveň aj poriadnou skúškou trpezlivosti. Ukážeme si, ako má holandská omáčka vyzerať – a tiež, ako rozhodne vyzerať nemá.
Hollandaise sauce
Today, we’re taking a look at another great invention of French cuisine – Hollandaise sauce.
This creamy classic is a key ingredient in many beloved dishes, but also a real test of patience. We’ll show you what Hollandaise is supposed to look like – and what it definitely shouldn’t.
Ingrediencie:
3 ks žĺtok
ocot
soľ
150 g maslo
1 čl dijonská horčica
Ingredients:
3 egg yolks
a pinch of salt
150 g butter
1 tsp Dijon mustard
Kategória: | Prémium |
---|---|
jedlá: | omáčky |
procesy: | emulzie |
suroviny: | vajcia |
Položka bola vypredaná… |