Hlivový paprikáš s kurkumovou ryžou (2. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Hliva – 155 g
Cibuľa – 50 g
Paprika – ½ ks
Pór – ½ ks
Zeleninový vývar – 1,5 dcl
Maslo – 15 g
Petržlenová vňatka
Základné potraviny
slnečnicový (repkový) olej
ryža Basmati – 80 g (zostala z predchádzajúceho varenia)
soľ
kurkuma
olivový olej
čierne korenie
kukuričný škrob – 1 čL
mletá červená paprika
Postup prípravy
1. Dáme si nahrievať rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Pripravíme si basmati ryžu, dáme ju do hrnca restovať na olej, posolíme ju a keď je sklovitá zalejeme ju vriacou vodou 1 cm nad jej okraj. Prikryjeme a dáme do predohriatej rúry na 20 min.
3. Dáme si nahrievať panvicu
4. Očistíme si papriku, cibuľu a zvyšok póru,
5. Hlivu nakrájame na kúsky, cibuľu nadrobno
6. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, dáme do nej cibuľu a hlivu a restujeme
7. Papriku a pór si nakrájame a pridáme do panvice. Zmes posolíme a ochutíme čiernym korením a rascou
8. Zo včerajšieho vývaru odoberieme 1,5 dcl a zamiešame doň škrob
9. Do panvice prisypeme červenú papriku, restujeme a podlejeme vývarom so škrobom
10. Miešame, znížime teplotu a pokiaľ je to veľmi husté, podlejeme ďalším čistým vývarom a restujeme.
11. Ochutíme soľou, pokiaľ Vám to vyhovuje.
12. Nasekáme si petržlenovú vňatku
13. Kým sa dorobí ryža, pridáme k paprikášu maslo a pomaly ho necháme rozpustiť počas miešania
14. Keď je ryža hotová, servírujeme posypané vňatkou.
Kategória: | 4. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
Položka bola vypredaná… |