Grilovaný Camembert s tekvicou a jablkom (5. deň)
Link na video TU
5. deň –Grilovaný Camembert s tekvicou a jablkom
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Maslová tekvica – cca 300 g
Jablko – 1 ks
Jarná cibuľka – 1 ks
Camembert – 120 g
Citrón – ¼ ks
Maslo – 15 g
Rukola – 15 g
Základné potraviny
olivový olej
soľ
čierne korenie
čili sušené
feniklové semeno
oregano
orechy – 30 g
Postup prípravy
1. Zapneme si rúru na 220 °C horné a spodné pečenie
2. Tekvicu očistíme a nakrájam na väčšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pridáme feniklové semeno. Posypeme sušeným čili a oreganom a premiešame. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme ju cca 18 minút. Potom rúru prepneme na gril a dopečieme ju do zlata.
3. Jablko umyjeme, ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na menšie kúsky. Dáme na tanier a pokvapkáme citrónovou šťavou
4. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na tenké pásiky
5. Rukolu umyjeme a osušíme
6. Panvicu zohrejeme, pridáme na ňu olivový olej
7. Položíme camembert na panvicu. Opečieme z jednej strany. Otočíme a pridáme jablká
8. Orechy na hrubo nasekáme. Prihodíme ku camembertu. Smažíme do zlata a pridáme maslo a ½ PL medu. Premiešame
9. Servírujeme navrstvené a posypané jarnou cibuľkou, ktorú posypeme korením, soľou a polejeme olivovým olejom a citrónovou šťavou
Kategória: | 11. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | mlieko a produkty |
Položka bola vypredaná… |