Gorgonzolové tašky s hruškovým šalátom (6. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Gorgonzolové tašky s hruškovým šalátom (6. deň)

Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Lístkové cesto – 1 ks (275 g)
Hruška - 1 väčšia (cca 250 g)
Gorgonzola - 125 g
Vajce – 1 ks
Mrkva – 1 malá (20 g – 30 g )
Čerstvý špenát - cca 10 - 15 g
Limetková šťava
Orechy – 10 g
Bazalka čerstvá

Základné potraviny
tymian
soľ
čierne korenie
olivový olej
papier na pečenie

Postup prípravy
1. Zapneme si rúru na 200 °C, horné a spodné pečenie
2. Očistíme a na drobné kocky pokrájame hrušku a v miske ju pokvapkáme limetkovou šťavou
3. Rozšľaháme si jedno celé vajíčko
4. Lístkové cesto rozrolujeme a rozkrojíme na pravidelné veľké kocky
5. Do stredu každej kocky dáme hrudku gorgonzoly, posypeme ju nasekanou hruškou a posypeme tymianom
6. Okraje cestovej kocky potrieme vajíčkom a zložíme tak, aby sme náplň uzatvorili v ceste
7. Tašky preložíme na plech vystlatý papierom na pečenie (viete použiť aj ten z lístkového cesta)
8. Povrch tašiek celý potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom
9. Tašky dáme piecť na 15 až 20 min do zlatista
10. Očistíme a na drobné pásiky nakrájame mrkvu
11. Umyjeme a osušíme a na pásiky nakrájame špenát
12. Nasekáme si orechy
13. Zvyšnú hrušku zmiešame s nakrájanou mrkvou, pridáme nakrájaný špenát a orechy
14. Ochutíme soľou, čiernym korením, limetkovou šťavou a olivovým olejom a zľahka premiešame
15. Nakrájame trochu bazalky a pridáme do šalátu
16. Vyberieme gorgonzolové tašky z rúry a servírujeme

Kategória: 1. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: pečenie
suroviny: mlieko a produkty, ovocie
Položka bola vypredaná…