Fusilli so špenátom, tuniakom a limetkou (2. deň)
Link na video TU
2. deň – Fusilli so špenátom, tuniakom a limetkou
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Špenát – cca ½ balenia (60 g)
Pór – 1/4 ks
Tuniak vo vlastnej šťave – ½ ks
Cesnak – 1 strúčik
Bazalka čerstvá
Sladká smotana – 50 ml
Maslo – 15 g
Limetka – ½ ks
Základné potraviny
Fusilli – 80 g
olivový olej
soľ
čierne korenie
Postup prípravy
1. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme. Vo vriacej vode uvaríme Fusilli podľa návodu.
2. Odoberieme si špenát a umyjeme ho. Osušíme na papierovej utierke.
3. Pór - nakrájame zelenšiu časť póru nadrobno.
4. Na rozpálenú panvicu dáme olivový olej, nakrájaný pór a restujeme. Pridáme nasekaný cesnak
5. Konzervu tuniaka precedíme.
6. Tuniaka pridáme k póru na panvicu (zvyšok uskladníme uzatvorený v chladničke), osolíme, okoreníme čiernym korením a prisypeme umytý špenát. Pridáme kúsok masla. Pridáme šťavu z limetky. Premiešame.
7. Do panvice prilejeme smotanu a odstavíme.
8. Uvarené a precedené cestoviny pridáme do panvice, premiešame a pokiaľ treba dochutíme čiernym korením.
9. Servírujeme pokvapkané olivovým olejom a posypané bazalkovými lístkami.
Kategória: | 9. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |