Fusilli s paradajkovou omáčkou a bazalkou (6. deň)
Link na video TU
Ingrediencie:
Z nákupného zoznamu
Cibuľa – 50 g
Cesnak – 2 strúčiky
Paradajka – 100 g
Paradajkový pretlak – 70 g
Bazalka čerstvá
Parmezán
Základné potraviny
Fusilli - 100 g (zostali z predošlých varení)
olivový olej
soľ
oregano
čierne korenie
Postup prípravy
1. Dáme si variť vodu na cestoviny a osolíme ju a dáme variť Fusilli podľa návodu na obale
2. Zohrejeme panvicu s olivovým olejom
3. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme nadrobno – dáme ich restovať pomaly na panvicu
4. Paradajku umyjeme a nakrájame na malé kocky, pridáme ju do panvice k základu a restujeme
5. Pridáme zvyšný paradajkový pretlak a restujeme. Ochutíme oreganom, soľou a čiernym korením a restujeme. Podlejeme vodou
6. Nasekáme si zvyšok bazalky a ak treba dochutíme omáčku
7. Keď sú cestoviny uvarené pridáme ich scedené do omáčky, premiešame
8. Servírujeme posypané parmezánom a bazalkou, vrch pokvapkáme olivovým olejom
Kategória: | 5. týždeň |
---|---|
jedlá: | hlavné jedlá |
procesy: | varenie |
suroviny: | obilniny a produkty |
Položka bola vypredaná… |