Fusilli Arabiata s mäsom (7. deň)

Link na video TU

Položka bola vypredaná…
Fusilli Arabiata s mäsom (7. deň)

Ingrediencie:

Z nákupného zoznamu
Červená cibuľa – 50 až 75 g
Cesnak – 1 strúčik
Čili paprika – 1/3 ks
Sherry paradajky – 50 g
Morčacie prsia – zvyšok – cca 200 g
Šunka sušená vzduchom – 20 g
Cuketa – 50 g
Drvené (krájané) paradajky (POLPA) – zvyšok (cca 150 g)
Bazalka čerstvá

Základné potraviny
Fusilli – 60 g
soľ
čierne korenie
olivový olej
Parmezán

Postup prípravy
1. Dáme si zohriať vodu na cestoviny, osolíme ju
2. Očistíme si cibuľu, cesnak
3. Zohrejeme panvicu
4. Cibuľu nasekáme nadrobno
5. Dáme si zohrievať panvicu s olivovým olejom na ktorej orestujem cibuľu
6. Nasekáme cesnak a čili a pridáme k cibuli, restujeme
7. Mäso nakrájame na malé kúsky a dáme na panvicu k cibuľke
8. Dáme variť Fusilli – varíme podľa návodu na obale
9. Opláchneme sherry paradajky a nakrájame ich
10. K mäsu pridáme sušenú šunku nakrájanú nadrobno, osolíme a okoreníme čiernym korením a restujeme počas miešania
11. Nakrájané paradajky dáme do zmesi
12. Cuketu nakrájame na kocky a pridáme na panvicu, ochutíme oreganom a miešame kým sa to restuje
13. Zmes zalejeme zvyškom krájaných (drvených) paradajok, ak treba dochutíme čiernym korením a pridáme trochu vody z cestovín kvôli šťavnatosti
14. Cestoviny keď sú uvarené precedíme a dáme do zmesi, premiešame
15. Servírujeme posypané parmezánom a posypané bazalkou

Kategória: 6. týždeň
jedlá: hlavné jedlá
procesy: varenie
suroviny: mäso
Položka bola vypredaná…